این آب با غذای خورده شده مخلوط میشود و باعث رقیق شدن غذا و سرد شدن داخل معده میشود و از آنجا که هضم انسان نیاز به حرارت دارد، عمل هضم مختل میشود. شیرههای گوارشی باید غلیظ باشند.
اما با نوشیدن آب، این شیرههای گوارشی رقیق میشوند و نمیتوانند عملیات هضم را خوب انجام دهند و در نتیجه شخص دچار سوءهاضمه میشود. به همین دلیل فرد با وجود خوردن غذای خوب، اما انرژی ندارد و بیشتر دچار پف بدن، چاقی، افزایش اندازه و سنگینی میشود.
با نوشیدن آب همراه با غذا ممکن است شخص دچار نفخ، ریفلاکس، سنگینی پس از غذا خوردن و سنگینی سر، دلپیچه، اسهال و دفع غذا از سیستم گوارش به صورت هضم نشده؛ شود. گاهی نیز به دلیل اینکه روند هضم غذا به درستی انجام نمیشود و غذای معده به موقع تخلیه نمیشود، در فرد تهوع ایجاد میشود.
حتی اگر شخص تشنه شود، تا حد امکان باید جلوی تشنگی خود را بگیرد؛ یا ابتدا تشنگی خود را رفع کند و نیم ساعت بعد غذا بخورد یا تحمل کند. بعد از حداقل ۱ تا ۱٫۵ ساعت از غذا خوردن فرد میتواند آب بنوشد.
نوشیدن آب حدود ۲ ساعت بعد از غذا میتواند مفید باشد، زیرا به دفع فضولات ایجاد شده به دنبال عمل هضم از معده و روده کمک میکند.