خوردن بذرکتان به کاهش وزن و چربیسوزی کمک میکند:
برخلاف تبلیغات فراوان اینترنتی، هیچ مطالعه علمی نشان نداده که بذرکتان به تنهایی بتواند باعث کاهش وزن یا چربیسوزی یا حتی کاهش اشتها شود. البته مطالعات فراوانی هست که نشان میدهد مصرف بذرکتان همراه با رژیمهای کاهش وزن، تاثیر مفیدی در کاهش شاخصهای التهابی و رماتیسمی و شاخصهای بیماری قلبی دارد، ولی این مطلب نباید به نادرستی اینگونه تفسیر شود که مصرف بذرکتان به تنهایی باعث کاهش وزن میشود! این دو ادعا کاملا متفاوت هستند.
کاهو و صیفیجات کالری منفی دارند و مصرف آنها باعث افزایش چربیسوزی میشود:
اول اینکه چیزی بهنام کالری منفی وجود ندارد. غذاها در هر حال کالری دارند و از بین نوشیدنیها، فقط آب کالری ندارد. پس اصلا چیزی بهنام کالری منفی وجود ندارد.اما، فارغ از اینکه غذاها (اعم از حیوانی یا گیاهی) کالریشان چقدر است، نکته اصلی رعایت اصل کمخوری توام باوجود احساس نسبی گرسنگی است، یعنی اگر حتی رژیم غذایی کاهش وزن فعلی نسبت به رژیم غذایی گذشته، کالری کمتری داشته باشد، اگر حس گرسنگی نسبی در رژیم رخ ندهد، بدن دلیلی نخواهد یافت تا سراغ چربیهای خودش برود و آنها را بسوزاند!
پس حتی سبزیها و سالاد و کاهو و نظایر آن هم اگر در حد انباشته شدن شکم مصرف شوند، حس سیری و انباشتگی معده، مغز را به این تعبیر غلط سوق خواهد داد که «من گرسنه نیستم و نیازی نیست تا بروم و چربیهای بدن را بسوزانم.»
خوردن آب کرفس به کاهش وزن کمک میکند:
هیچ مطالعه علمی منتشر شدهای در دنیا وجود ندارد که چنین ادعایی را ثابت کند. همچنین مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد آب کرفس بهدلیل داشتن موادی بهنام فورانوکومارینها ممکن است بر اثر مصرف فراوان و طولانیمدت، در بعضی افراد، مخصوصا افرادی که بیماری لوپوس و پسوریاز دارند باعث تشدید حساسیتهای پوستی شود.
مصرف ناشتای آبلیمو و تخم گشنیز یا جعفری به کاهش وزن کمک میکند:
نه آبلیمو و نه گشنیز و نه جعفری موادی ندارند که باعث کاهش وزن شوند. مضافا اینکه مصرف ناشتای این معجون بهدلیل خاصیت اسیدی آبلیمو به معده صدمه میزند و مقدار زیاد پتاسیم آب جعفری ممکن است عوارض نامطلوبی در بدن بهوجود بیاورد.
پس از مدتی که بیتاثیر بودن مصرف این نوشیدنی معلوم شد، فرد تازه پی میبرد که این روشهای خودسرانه بیفایده است و سراغ رژیمهای کمخوری میرود. طبیعتا اگر با روشهای غلط، معده آزرده شده باشد؛ فرد از اجرای رژیمهای کاهش وزن هم ناتوان خواهد بود و این فرصت نهایی هم ازدست خواهد رفت.
هرچه تعداد وعدههای غذایی بیشتر باشد، کاهش وزن بهتر رخ میدهد:
لزوما اينطور نيست. مزيت عمده افزايش تعداد وعدههاي غذايي اين است كه به جلوگيري از نوسانات شديد فشار خون و قند خون كمك ميكند و باعث ميشود روند كاهش وزن آنچنان سريع نباشد كه با افت شديد قند خون، فشار خون، سردرد و بيحالي و افت كيفيت زندگي روبهرو شويم. داشتن دو وعده غذايي اصلي و يك وعده سبك بهترين حالت است. هرچه ريزهخواري كمتر باشد، مغز فرصت بيشتري براي مواجهه با گرسنگي دارد تا برود چربيهايش را بسوزاند.