آموزش اشپزی
اموزش آشپزی مهارت و تکنیکی برای تهیه غذا با استفاده از حرارت می باشد.
امروزه آشپزی علاوه بر آنکه نوعی هنر به شمار می رود جنبه علمی نیز دارد.
آموزش آشپزی در حقیقت یکی آز آموزشهایی هست که بیشتر جنبه سرگرمی دارد و کسی از آموزش دیدن ان خسته و دلزده نمی شود.
چگونه آشپزی یاد بگیریم
برای اینکه آشپزی یاد بگبریم ابتدا باید نکته های اولیه ایمنی و بهداشتی در مورد آشپزی و آشپزخانه را یاد بگیریم مثلا نکاتی در مورد اینکه مواد اولیه را چگونه تهیه کنیم و چطور از آنها نگه داری کنیم.
بیشتر ما نکات اولیه مراحل آشپزی را به صورت تجربی و با کمک گرفتن از بزرگترها یاد گرفته ایم اما بهتر است اگر بخواهیم حرفه ای تر یاد بگیریم آموزشهایی در این مورد ببینیم
همیشه در آشپزی برای یادگرفتن موارد جدید و تازه ای برای یادگیری وجود دارد. البته گاهی به جای یادگیری آشپزیهای جدید بهتر است فقط توصیه هایی درمورد آشپزی ،آشپزخانه و نکات بهداشتی را یادبگیریم
مواردی که در اشپزی باید یاد بگیریم اینست که در آشپزخانه های بزرگ و عمومی بخاطر رعایت بهداشت از سطوح استیل استفاده کنند.
بیشتر اوقات ما در آشپزخانه های خانگی از تخته های پلاستیکی و شیشه ای استفاده می کنیم اما بهترین تخته برای اشپزخانه تخته های چوبی است. چرا که از قدیم میدانیم که چوب خاصیت ضد میکروب دارد. و جای کارد بر روی سطح تخته های شیشه ای میکروبها را جمع میکند.
و یا برای تهیه نان از خمیر تازه استفاده کنید چرا که طعم و کیفیت بهتری نسبت به خمیر خشک دارد.
از روغنهایی استفاده کنید که بدون مزه و بو باشد تا طعم غذا را تغییر ندهد.
در این آموزش از آموزش های آشپزی معمولا فوت و فن هایی هست که بهتر است برای آشپزی آسانتر یا دست پخت بهتر از آنها استفاده کنید
مثلا همیشه آب مرغ و گوشت اضافه غذا را در ظرفی در فریزر نگهداری کنید که در مواقعی که عجله ای غذا درست می کنید یا قرار است سوپی درست کنید از ان استفاده کنید.
ادویه ها را در جای خشک و سرد و تاریک نگهداری کنید رطوبت و گرما باعث می شود که ادویه ها فاسد و عطر خود را از دست بدهند.
زمانی که قرار است چیزی را زیاد سرخ کنیدآن را به مدت پنج ثانیه با یک انبر در تابه روغنی نگه دارید و بعد در روغن بگذارید تا به تابه نچسبد.
همیشه گوشت را به طور یکنواخت طعم دار کنید یعنی نمک و ادویه را با نمک پاش بر روی تمامی قسمتهای گوشت بریزید
برای آشپزی بهتر و نتیجه بهتر گرفتن ، کره را یک شبانه روز زودتر از یخچال دربیاورید تا با دمای محیط هماهنگ شود.
تا میتوانید در آشپزی، از سبزیجات برای آماد سازی غذا استفاده کنید و یاد بگیرید از همه قسمتهای سبزیجات تا میتوانید استفاده کنید.
و یا اینکه برای سفید شدن برنجی که در خامی حالت سیاه دارد می توانید در هنگام پخت چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید تا سفید شود.
نکته مهمی که برای پختن گوشت باید بدانیم اینست که افزودن نمک به گوشت خام ، طعم آن را از بین می برد و افزودن نمک قبل از پخت به ماهی ان را خوشمزه می کند مزه دار کردن گوشت با مرکبات بی نظیر است مقداری اب پرتقال یا لیمو گوشت را بسیار خوشمزه می کند.
برای نگهداری سبزی خوردنی مخصوصا ریحان ، آنها را بشویید و در ظرف رومی در یخچال نگه دارید این مدل نگهداری باعث می شود که سبزیجات مدت بیشتری قابل مصرف بمانند.
برای خوشمزه کردن مرغ قبل از آشپزی ، آن را در آب نمک بخوابانید.
در مورد مواد غذایی ارگانیک بیشتر بدانیم
مواد غذایی ارگانیک به آن دسته از مواد غذایی گفته می شود که به طور طبیعی و بدون استفاده از کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید می شوند. در حقیقت در این نوع تولید مواد غذایی ارگانیک،کشاورزان در هیچکدام از مراحل کاشت،داشت،برداشت و دسته بندی محصولات ، از کود شیمیایی استفاده نمی کنند. البته در ابتدا و سالهای خیلی قبل این محصولات در فروشگاههای کوچک و معمولا در خانه ها و مزارع کوچک کشاورزی که معمولا فقط برای استفاده های خانگی و شخصی بودند ،قابل دسترس بود و در سالهای اخیر در بیشتر کشورهای اروپایی و د بیشتر فروشگاهها قابل دسترس بوده و عموما بیشتر کشاورزی ها به این محصولات روی آورده اند.
اوایل فقط درمورد سبزی ها بود که معمولا کسانی که دنبال مواد غذایی ارگانیک بودند برای تهیه این محصولات باید سراغ کشاورزانی که به صورت ارگانیک محصول می کاشتند،می رفتند یعنی باید این کشاورزان را شناسایی می کردند تا بتوانند محصول مورد نظر خود را تهیه کنند.اما امروزه محصولات ارگانیک دیگر نایاب و لوکس نیستند و در کشورهای اروپایی در بیشتر فروشگاهها قابل دسترس است و انواع مواد غذایی مانند سبزی و میوه و لبنیات و تخم مرغ و… را به راحتی و با مقدار کمی قیمت بیشتر می توان تهیه کرد.
در حقیقت محصولات غذایی صنعتی به ظاهر ارزانتر از نوع ارگانیک هستند.اگر درست فکر کنیم قیمت آنها خیلی بیشتراز محصولات ارگانیک است در صورتی که نوع ارگانیک از نظر مواد مغذی سالمتر و مناسبتر می باشد.
نکته مهم اینکه محصولات ارگانیک با طبیعی فرق دارد .
محصولات طبیعی یعنی در تولید انها از هیچگونه رنگ،طعم دهنده یا مواد نگهدارنده استفاده نشده اما محصولات ارگانیک یعنی در تولیدآنها از کود شیمیایی ،سم ،هورمون و … استفاده نشده است.
صیفی جات ارگانیک
صیفی جات محصولاتی مانند هندوانه،خربزه و طالبی هستند که معمولا در اوایل تابستان فصل برداشت آنها شروع می شود.
برای تولید صیفی جات ارگانیک،به جای استفاده از کود و علفکش های سمی ، از کمپوست ها(کود حاصل تجزیه کاه و لاشه حیوانی) برای کنترل آفات استفاده می شود.استفاده از هورمونها و مواد شیمیایی باعث می شود که صیفی جات درشتتر شوند اما تأثیرات مخرب آنها بر سلامتی انسان دوچندان می شود. و درنتیجه بیماری های هورمونی و مشکلات معده را به دنبال دارد. و نیز پژوهشگران معتقدند که مصرف زیاد کودهای شیمیایی نیترات خاک را بالا میبرد و درنتیجه باعث سرطان معده می شود.
تفاوتی که در میزان آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگی های ارگانیک، نسبت به نوع ساده و صنعتی آن است در میزان مصرف کودهای شیمیایی یعنی عدم استفاده از کود شیمیایی برای نوع ارگانیک میدانند . بر این اساس نیتروژنهای موجود در کودهای معمولی ،برای گیاهان قابل دسترس هستند و چون در روش ارگانیک ،از کود شیمیایی استفاده نمی شود می توان فهمید کم بودن آنتی اکسیدانها در نوع غیر ارگانیک صیفی جات به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی است.
سبزی جات ارگانیک
در سالهای اولیه تولید مواد غذایی ارگانیک فقط شامل سبزی های تازه بود
سبزیجات ارگانیک معمولا رنگهای طبیعی دارند یعنی نه خیلی پررنگ و نه خیلی کم رنگ هستند.
ازعوارضی که مواد غذایی غیر ارگانیک مثل سبزی جات و صیفی جات به همراه دارند اینست که باعث اختلال در کارایی قلب ، بیماری های معده ای ، بروز نقص های ژنتیکی، مشکل در ترشحات هورمونی و بیماری های پوکی استخوان و مشکل در عملکرد دستگاه گوارش و … می شود.
تجهیزات قنادی
تجهیزات قنادی که وسایل پخت و پز شیرینی و انواع نانهاست، همان ابزاز دست قنادان و همچنین همان وسایل پخت و پز شیرینی ها در منزل است مانند لوازم تزئینات تولدی و جشنها لوازم پخت و پز کیک و شیرینی ، و لوازم تزئینات کیک و انواع قالبهای کیک و …. است
لوازم کیک و شیرینی که همان لوازمی مانند سینی فر و انواع قیف و ماسوره و ابزار ژله و … را شامل می شود.
یا لوازم تتزئینات جشن و تولدی مثل کلاه تولد،بادکنک ،فشفشه ،برف شادی و… است
از مهمترین تجهیزات قنادی ،فر پخت و پز شیرینی است. که در کارخانه جات صنعتی قنادی از آن استفاده می کنند.
اجزای فر قنادی شامل کوره ،اتاقک کیک پزی و دستگاه انتقال گرما است.
یکی دیگر از اجزای تجهیزات قنادی که بهتر است بگوییم از اصلی ترین تجهیزات قنادی بشمار می رود همزن است. برای آسانتر و سریعتر شدن کار بهتر است از همزن استفاده شود.
و یا کاغذ روغنی که از ملزومات اساسی انواع کیک و شیرینی است چرا که با وجود کاغذ روغنی دیگر نیازی به چرب کردن قالب یا سینی فر نیست. و انواع دیگر تجهیزات قنادی مثل:انواع قالب کیک و شیرینی،قالب مافین،فرچه،وردنه و….
قبل از تهیه فر باید به نوع آن و کیفیت دستگاه توجه کرد.